Oświadczenie Śląska: Na pewno zagramy w PLK!

Share on twitter

Śląsk Wrocław uspokaja, że odejście sponsora i brak konkretów na temat wsparcia z miejskiej kasy nie wpłyną na powrót klubu do koszykarskiej ekstraklasy. Szczegóły mają zostać zaprezentowane w najbliższych dniach.

fot. Śląsk Wrocław

PZBUK – DOŁĄCZ DO GRY I ODBIERZ DARMOWY ZAKŁAD 50 ZŁOTYCH! >>

Dziś przed południem pisaliśmy TUTAJ>>, że po wycofaniu się firmy FutureNet i przy braku wiążącej decyzji ze strony miasta, powstają pytania o sytuację Śląska w perspektywie zapowiadanego powrotu i wykupienia dzikiej karty w PLK.

Klub z Wrocławia opublikował oficjalny komunikat z ogólnymi zapowiedziami, którego treść przedstawiamy poniżej. W mediach wrocławskich pojawiły się też informacje, że „z budżetu miasta klub może otrzymać 1-2 mln zł”.

Treść komunikatu Śląska Wrocław:

„Ostatnie informacje o zakończeniu współpracy ze sponsorem tytularnym (w związku z wygaśnięciem obowiązującej umowy), mogą budzić wśród kibiców obawy o funkcjonowanie klubu i jego start w rozgrywkach Energa Basket Ligi. W związku z tym zarząd klubu postanowił wydać oficjalny komunikat.

W obligatoryjnym terminie do 12 lipca 2019 roku, Śląsk Wrocław dostarczy do zarządu Energa Basket Ligi wszelkie dokumenty finansowe i organizacyjne, niezbędne do spełnienia wymogów regulaminu i wzięcia udziału w rozgrywkach ekstraklasy w sezonie 2019/2020. Drużyna WKS-u rozgrywać swoje spotkania będzie w hali „Orbita”.

– Nie mamy żadnych wątpliwości co do tego, że przejdziemy weryfikację pozytywnie i w nadchodzących rozgrywkach wystąpimy w najwyższej klasie rozgrywkowej – dodaje Prezes Zarządu Śląsk Wrocław Basketball S.A., Michał Lizak.

Jednocześnie nadmieniamy, że rozmowy dotyczące skompletowania sztabu trenerskiego oraz większości kadry zawodników są już na finiszu. Pierwsze personalia ogłosimy w trakcie najbliższych dni.”

red.

POLECANE

tagi

NBA

Powraca rywalizacja między zawodnikami NBA – jednak nie klasyczna, a wirtualna. 16 graczy, w tym tak znani Kevin Durant czy Trae Young, zmierzy się w turnieju NBA 2K Players Tournament, który organizuje producent gry wraz z NBA i związkiem zawodników.
1 / 04 / 2020 13:00
Świetny zestaw gości najnowszego odcinka podcastu Kamila Chanasa. Gospodarz rozmawia z Maciejem Wiśniewskim, prezesem Polskiego Cukru Toruń, komentatorem Wojciechem Michałowiczem oraz Adamem Waczyńskim, jednym z najlepszych polskich koszykarzy.

Zapisz się do newslettera

Bądź na bieżąco z wynikami i newsami
Phoenix Suns w sezonie 1992/93 awansowali do Finałów NBA, na ostatnim etapie play-offów na zachodzie pokonując Seattle SuperSonics. I choć do wyłonienia zwycięzcy koniecznych okazało się aż siedem spotkań, to tym kluczowym był niezwykle wyrównany mecz nr 5, w którym Charles Barkley zaliczył imponujące triple-double.
29 / 03 / 2020 10:17
Piotr Niedźwiedzki został wybrany przez trenerów najbardziej wartościowym zawodnikiem (MVP) pierwszej ligi sezonu 2019/2020. Szkoleniowcy docenili też pracę trenera Górnika Trans.eu Wałbrzych Łukasza Grudniewskiego. Największą niespodzianką in plus była postawa Elektrobud-Investment ZB Pruszków.
3 / 04 / 2020 20:04
Coraz więcej sygnałów mówi o tym, że igrzyska olimpijskie Tokio 2020 zostaną przełożone w związku z panującą epidemią koronawirusa. Nie będzie więc raczej turnieju reprezentacji Polski 5×5 w Kownie oraz eliminacji zespołu 3×3. Realny staje się scenariusz, że najbliższe mecze koszykówki zobaczymy dopiero jesienią.
23 / 03 / 2020 12:34